Aktieinvesterare har just nu glansdagar

Sparar du i aktier. Då har du stor anledning till att vara lite extra lycklig just nu. Detta då många marknader har visar stora uppgångar och klirr i kassan för många. Men det gäller att inte ropa hej alltför högt då marknaden snabbt kan vända. 

5135200-happy-sunVad som är otroligt fascinerande och fängslande när det kommer till just aktier är att det är en så stor risk och man kan vinna så otroligt mycket på att lägga ner tid och vara strategiskt smart – något som tilltalar många. Att investera i aktier med Aktieinvest är smart om man vill ha lite mer trygghet och lägga aktierna i någon annans händer som har koll på läget och kan investera smart om man själv inte har tid.

Ryssland, Kina och Brasilien är vinnarna

Enligt dn.se och deras fondexpert är man en av de stora vinnarna om man har aktier i Ryssland, Kina eller i Brasilien som är de tre största tillväxtmarknaderna. På bara en månad så har aktierna stigit 20 %, men det gäller att man inte får slappna av då detta är en marknad som kan svänga snabbt. Med 80 % har Kinafonderna stigit på ett år och med det blir fallet även högre om det skulle svänga. Enligt artikeln i dn.se kommer här de fonder som går mycket med plus den senaste månaden.

Kina + 23

Ryssland + 22

Brasilien + 17

Latinamerika + 12

Tillväxtmarknader + 10

Asien +9

Europa + 7

Afrika + 7

Sverige + 6

Sverige/Global + 6

Global + 5

Japan + 5

Indien + 5

Har man lite mindre koll är det bra att man lägger sina pengar i någon kunnig hand, annars gäller det att läsa på och ta till sig av de tips man får. Exempelvis ger Privataaffärer fem stabila aktier man ska ta till sig. SvD.se ger även tips på aktier som ratas, men självklart är det viktigt att även lita och lyssna på sin magkänsla.