Konsumera smart

När man pratar om att spara pengar tänker nog de flesta på fondsparande, aktiesparande, olika typer av sparkonton och så vidare. Att sätta in en summa med sparpengar på ett konto varje månad är såklart jättebra. Sätter man dock sprätt på resten av sina pengar på onödigt kostsamma saker som dyra luncher istället för matlåda så behöver man dock snart börja nalla på det där sparkontot. Att spara pengar och dessutom tänka ekonomiskt i sitt konsumerande är självklart det allra bästa. Att äta lunch ute fem dagar i veckan kostar ett par tusenlappar i månaden. Om man istället äter matlåda, åtminstone tre dagar i veckan så kan man spara in nästan tusen kronor bara där.

Vissa saker kostar mycket pengar och självklart ska man inte avstå från dem för det. Att renovera hemmet blir ofta en ganska dyr historia. Även där kan man dock spara in pengar på flera olika sätt.

•    Jämför priser genom att ta in offerter från 3-5 olika företag innan du bestämmer dig för det företag som ska få utföra arbetet.
•    Se till att anlita ett företag som kan göra din köks- eller badrumsrenovering med ROT-avdrag. De flesta seriösa byggföretag erbjuder idag ROT-avdraget. Med detta avdrag får du som kund hela 50 % avdrag på priset.
•    Ska du renovera till exempel badrummet är det också otroligt viktigt att hantverkarna du anlitar kan visa upp en våtrumslicens. Ett våtrumsarbete som utförs utan licens kan få stora, och framförallt dyra konsekvenser. Blir det fuktskador i ditt hem på grund av att företaget som utförde renoveringen inte hade våtrumslicens, så går tyvärr inte detta på försäkringen och du måste alltså stå för alla kostnader själv. Det här kan bli i princip hur dyrt som helst och det är därför oerhört viktigt att välja en pålitlig firma.

Att alltid jämföra priser, använda sig av rabatter som ROT-avdrag etcetera kan verkligen spara dig och din familj mycket pengar. Att dessutom ha matlådor, sluta röka om man gör det, dra ner på onödig shopping där man handlar ”bara för att” och så vidare, är alla saker som bidrar till en bättre ekonomi.