Priserna på bostadsmarknaden är fortfarande skyhög

Än ser vi inte horisonten på bostadsmarknadens topp utan vi fortsätter att klättra allt högre när det kommer till bostädernas priser – speciellt när det kommer till de större städerna och dess omfång. 

10602140--Är du på jakt efter en lägenhet inne i stan? Då gäller det att vara smart och tänka till för att göra det bästa köpet som göras kan. Genom att samla lån på springfinance.se för att ha lånen på ett och samma ställe kan man komma bättre undan och även få större koll. Det är även bra att försöka lägga så hög kontantinsats som möjligt för att minska lånen, något som inte alltid är det enklaste. Man ska även tänka på att i Augusti kommer amorteringskravet träda i kraft vilket betyder att om man tar ett bostadslån på mer än 50 % måste man amortera av det skriver Aftonbladet. Detta gör att det kan komma ett “prisras”, men än så länge siktar priserna mot skyarna.

Över 80 000 per kvadratmeter

Bostadsrättspriserna i de centrala delarna av Stockholm och Göteborg passerade nya milstolpar i mars. I de centrala delarna av huvudstaden har snittpriserna för första gången tagit sig över ribban 80 000 kronor per kvadratmeter. I Göteborg svingade sig borättspriset med lätthet över 50 000 kronor kvadraten.

Citatet kommer från en artikel i SvD.se som men statistik svart på vitt visar p de enorma priserna som nu råder. Om detta skriver även dn.se och de menar att det amorteringskrav som kommer driver upp priserna. Men vad man kan tänka sig är att priserna kommer att sänkas efter kravet och att om man kan så bör man vänta med att köpa. Oavsett så bör man gå igenom sin ekonomi och hur man har det med sina placeringar för att få bästa möjliga trygghet.