Sluta pensionsspara, men inte att spara

Många är det som pensionssparar privat utan att se sig om efter andra alternativ då man fått det inpräntat sedan barnsben att man måste pensionsspara. Och visst ska du spara till din pension, men detta genom andra sätt.

Pensionsmyndigheten finns det mycket bra tips och information om hur du ska tänka kring många olika frågor. Det går även att läsa i en artikel i dn.se att denna myndighet nu råder oss att säga upp vårt privata sparande för att välja andra sparformer eller att börja amortera av mer på vårt lån om vi skulle ha något sådant.

Nästa år begränsas avdragsrätten för privat pensionssparande till 1 800 kronor jämfört med de 12 000 kronor som gäller för 2014. Det beslöt riksdagen onsdagen den 3 december.

726383-young-man-dreaming Vad som är viktigt är att börja tänka långsiktigt och se sin pension som något som kommer att inträffa, även om det i mångas fall är något som ligger mycket avlägset. Vad som kan vara bra är att välja sparformer som inte är låsta. På Spiltanfonder.se kan du även enkelt börja spara i fonder som även det är ett bra alternativ för att trygga sin framtid. Vad man bör tänka på är att man måste utgå från sig själv och sina förutsättningar och se hur mycket man vill och kan leva på, på ålderns höst. Genom att räkna ut detta så snabbt som möjligt blir det både billigare att spara varje månad, samt att du får en större trygghet i att du får koll på hur din framtid kommer att se ut om inte oväntat sker. För mer läsning om hur du plockar ut din pension kan du läsa här.