Spara eller tjäna pengar

De flesta svenskar har råd att spara en summa pengar varje månad. Oavsett om man köper aktier, sparar i fonder eller för över pengar till ett sparkonto så är det viktigaste att man har någon typ av buffert för oväntade utgifter eller nödsituationer i framtiden.

Guld och aktier

Många aktiehandlare handlar aktier inom guldkategorin. Oavsett om man köper guld eller inte så är det viktigt för aktiehandlare att hålla koll på väldens guldpriser eftersom guldet och dess värde till viss del styr den resterande världsekonomin.

Ett annat sätt att spara pengar är att köpa guld när det är billigt och sedan sälja det när priset på guld återigen är högt. Att investera i guld, fastigheter eller annat är ett bra sätt att spara för de som har svårt att hålla tassarna borta från sina sparkonton. Många människor för duktigt över pengar till sparkontot varje månad, men nallar sedan på detta sparkonto nästan lika ofta. Sköter man sina konton på det här sättet är antagligen inte bufferten särskilt stor när man väl behöver de där pengarna. Att istället investera i aktier, guld eller annat värdefull som man inte kan spendera, kan därför vara en god idé.

Skulle du råka ut för någon oväntad utgift och ha ett näst intill tomt sparkonto kan en idé vara att rensa ut garderob, smyckeskin etcetera för att få ihop till lite snabba pengar. Nästan alla människor har mängder av kläder, smycken, väskor, sportutrustning och så vidare som de inte längre använder. Leta upp dessa saker, fota dem och lägg ut dem på annons på Blocket eller Tradera. Det finns alltid någon som är på jakt efter precis det som du har till salu, och dessutom är beredda att betala för det.