Tips för att spara pengar

Har man hamnat i ett riktigt knepigt ekonomiskt läge och man inte känner att pengarna räcker till, kan man börja spara pengar på olika sätt. De tips vi ger i den här artikeln kan även vara bra för den som vill sluta spendera pengar på onödigheter.

971523-child-saving-money

Att köpa el per timme, istället för att välja en annan avtalsform, kan spara pengar, skriver Svenska Dagbladet. De två vanligaste avtalsformerna för el är bundet eller rörligt månadspris men det finns alltså även möjlighet att köpa el per timme. Med el per timme varierar priset på elen över dygnets alla timmar. Genom att styra sin elförbrukning till tidpunkter när priset är långt, kan man sänka sina elkostnader. Experter gissar på att man kan spara runt 5000 kronor per år genom att göra på det här sättet.

Sälj saker och skippa överflödet

Detta är ett enkelt sätt att spara pengar och fler sådana här enkla knep finns för den som vill ta tag i sin ekonomi och sluta slösa onödiga pengar. Ett bra tips för den som vill få lite extra klirr i kassan är att sälja saker man inte behöver på loppmarknad eller på internet. Till exempel kan man sälja sin mobiltelefon enkelt och bekvämt med Pantaluren. Det kan kännas jobbigt att sälja saker som man tycker om, men har man hamnat i ett riktigt dåligt ekonomiskt läge gäller det att kompromissa. Dra in på alkohol, tobak och prenumerationer. Allt som faktiskt inte behövs för att överleva, är överkurs i det här läget, kan man läsa i Göteborgs-Posten.

Blondinbellas spartips

Den kända bloggerskan Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har skrivit en bok om att just spara pengar och i Metro ger hon sina bästa spartips:

  • Ha koll på alla dina försäkringar. Läs gärna igenom det finstilta och kolla vad som ingår. Ofta är tilläggsförsäkringar onödiga.
  • Sänk dina krav och tänkt på att du inte alltid måste spendera pengar för att göra något kul. Man behöver faktiskt inte åka utomlands, utan man kan ta vara på det härliga som Sverige har att erbjuda.
  • Var alltid öppen med folk du umgås med om att du har lite ont om pengar. Då slipper du hamna i situationer där du är tvungen att spendera pengar för att hålla god min.
  • Ifall det krisar kan du alltid försöka flytta ihop med någon vän eller familjemedlem och hyra ut din egen bostad.