Varför snabba lån inger trygghet

Vad är livet om inte en enda stor berg- och dalbana som vi inte kan styra ända ut i fingerspetsarna. Där vi inte kan styra det fullt ut gäller det att veta och lita på att det finns hjälp att få runt omkring oss. Av den anledningen gäller det att se snabba lån som en trygghet.

4333629-empty-brown-leather-walletSnabba lån, smslån, akutlån. Ja, kärt barn har många namn. Men när det kommer till dessa lån så finns det en hel skara som är emot dem och som hävdar på att dessa lån är farliga för vårt samhälle då de tar ut otroliga räntor. Men att tänka så är att tänka lite skevt. För visst ska väl människorna har rätt till att få ta egna beslut. Att ta ett sms lån kan innebära att man kan laga en vattenläcka, gå till tandläkaren akut eller liknande saker som kräver att man fixar fram snabba pengar. Man kan se dessa lån som en sista utväg om man inte lyckats av olika anledningar att få ihop en egen buffert mot oförutsedda utgifter.

Problem med unga låntagare

Så, egentligen handlar det inte om räntorna utan problemet ligger i att unga människor kan låna pengar till nöjen och liknande och det blir föräldrarna som måste “städa upp”. Dessa lån blir därav en skuldfälla för unga, vilket inte är den bästa starten på ett vuxet liv. Därav kan det vara bra att finna lösningar för dessa typer av lån och hålla bättre koll, men det betyder inte att man för det ska dra alla över en kam.

Snabblån inger en trygghet för många och skulle man ta bort dessa skulle det skapa en större oro. Självfallet ska man ha koll på sin ekonomi och känna av själv om man borde ta ett sms lån, men oftast har folk det. Ta bara nu efter julen, att det finns den tryggheten är kanon då vi snart kommer att gå in i den tyngsta månaden på året.