Att få råd med semestern

Än på ett tag är det inte semestertider, men när det väl börjar närma sig så går det otroligt fort och då önskar man att man hade börjat spara mer i tid. Att få tips av ekonomen Patrick Grimlund i tid är därav mycket välkomnande. 

204190-money-coins-pour-out-from-bagMånga bäckar små som det så vackert härligt brukar heta. För i ena sekunden har man hur mycket som helst att röra sig med, för att i nästa inte ha ett endaste öre på fickan. Vi har tidigare skrivit om de snabba lånen som så många ser på med mörka ögon, men som faktiskt fyller en funktion. De är en trygghet när man snabbt behöver pengar. Men när det kommer till resor vill man gärna inte ta ett snabbt lån utan spara ihop till det själv. Då är det bra att börja i tid, och har man dålig disciplin ska man läsa artikeln med Patrick Grimlund, som är en av ekonomerna från Lyxfällan. Här kommer en snabb sammanfattning av patricks bästa tips.

Tipsen som räddar resan

“Du måste skilja på vad du sparar pengar till. Ha tre olika sparkonton, ett buffertsparande, ett målsparande och ett långtidssparande. Buffertsparande är A och O, där har du pengar ifall något skulle hända, till exempel om du blir sjuk, arbetslös eller skiljer dig. Ett målsparande är när du lägger upp ett mål på en viss tid, till exempel inför semestern eller jul.”

Att ha olika sparande är kanske ett av de bästa tipsen. Detta då man vet hur mycket man ska och måste lägga undan samt att man får en bättre och övergripande koll på vad man sparar till och hur mycket man kan spara. Andra tips är matlådor samt att gå igenom sina avtal och abonnemang.